گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی در آینه 30 سال
گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی دانشگاه زنجان در سال 1371 با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده در زمینه ترویج و آموزش کشاورزی پایدار به منظور انتقال و اشاعه دانش نوآوریهای سودمند کشاورزی، لحاظ نمودن چالشهای محیطزیست در تولید محصولات کشاورزی، افزایش کمی و کیفی تولید کشاورزی و بهزیستی همگانی شروع به فعالیت نمود.
هماکنون 9 نفر عضو هیات علمی در حوزههای تخصصی ترویج کشاورزی، آموزش کشاورزی، توسعه روستایی و اقتصاد کشاورزی در این گروه مشغول به آموزش و پژوهش هستند.
در حال حاضر 159 دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در هفت رشته و گرایش در حال تحصیل هستند. گفتنی است در طول 30 سال فعالیت این گروه، تاکنون 1062 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی جذب شده و مشغول به تحصیل هستند.
در مقطع کارشناسی از بدو امر (سال 1371) در رشته ترویج و آموزش کشاورزی جذب دانشجو آغاز شده که تاکنون درمجموع، بالغ بر 758 نفر در این مقطع تحصیلی پذیرش شدهاند. در حال حاضر 70 دانشجو در مقطع کارشناسی ترویج و آموزش کشاورزی به تحصیل مشغول میباشند.
در مقطع کارشناسی ارشد از سال 1388 در رشته توسعه روستایی و از سال 1389 در رشته ترویج و آموزش کشاورزی در گرایشهای مختلف اقدام به جذب دانشجو شده است. بر این اساس، تاکنون درمجموع 218 دانشجو (191 نفر در رشته توسعه روستایی و 127 نفر در گرایشهای ترویج و آموزش کشاورزی) پذیرش شدهاند و در حال حاضر، 31 دانشجو در مقطع كارشناسی ارشد رشتههای توسعه روستایی (7 نفر) و گرایشهای مختلف ترویج و آموزش کشاورزی پایدار (24 نفر) مشغول به تحصیل هستند.
مقطع دکتری نیز از سال 1393 در سه رشته به شرح جدول زیر راهاندازی شد. تا به امروز 86 دانشجو در این رشتهها (36 نفر در توسعه کشاورزی و 50 نفر در گرایشهای ترویج و آموزش کشاورزی) پذیرش شدهاند و در حال حاضر، 26 نفر دانشجو در مقطع دکتری رشته توسعه کشاورزی و 32 نفر در گرایشهای ترویج کشاورزی پایدار و منابع طبیعی و آموزش کشاورزی پایدار و محیطزیست مشغول به تحصیل میباشند.
مقطع
رشته/گرایش
سال تأسیس/راهاندازی
کل تعداد پذیرش دانشجو
تعداد دانشجویان کنونی
کارشناسی
ترویج و آموزش کشاورزی پایدار
1371
688
70
کارشناسی ارشد
ترویج کشاورزی پایدار و منابع طبیعی
1389
103
24
آموزش کشاورزی پایدار و محیط زیست
توسعه روستایی
1388
84
7
دکتری
1393
18
23
10
26
فارغالتحصیلان این رشتهها، میتوانند بهعنوان کارشناس/محقق/آموزشگر/مدیر در سطوح وزارتخانههای مختلف جهاد کشاورزی (اعم از سازمانهای جهاد کشاورزی استان، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، مراکز خدمات کشاورزی دهستان، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان و شهرستانها، اداره کل شیلات، سازمان تعاون روستایی)، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (اداره ترویج و آموزش)، وزارت کشور (کارشناس برنامهریزی روستایی در فرمانداریها و استانداریها، دهیاران روستایی)، سازمان محیطزیست (اداره آموزش محیطزیست)، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، سازمان استاندارد و بانک کشاورزی فعالیت نمایند.
آمار تجمیعی دانشجویان پذیرششده در 30 سال
امکانات گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی
گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی دارای 2 کارگاه تخصصی شامل 1) کارگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و 2) کارگاه تکنولوژی آموزشی و نیز یک سایت کامپیوتری کارشناسی مشترک با دو گروه مستقر در ساختمان جدید دانشکده (ساختمان شماره 2) میباشد.
کارگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات و سیستم اطلاعات جغرافیایی
در این کارگاه، بخش عملی دروسی مانند کاربرد کامپیوتر، طراحی نشریات فنی و ترویجی، طراحی وب، ارتباطات تصویری و همچنین طراحی نقشههای GIS مرتبط با پایاننامههای تحصیلات تکمیلی انجام میگردد.
کارگاه تکنولوژی آموزشی
در این کارگاه وسایل و تجهیزات، تکنولوژیها و فناوریهای آموزشی مختلف وجود دارد و دانشجویان در بخشهای عملی دروس مرتبط میتوانند به صورت عملی با این وسایل و کاربرد آنها آشنا شوند.
کارشناس آموزشی:
دکتر اصغر احمدی
(دکترای توسعه کشاورزی)
به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید